1/16 AYVANSARAY OLTA SANDALI AHŞAP GEMİ MAKET KİTİ

1/16 AYVANSARAY OLTA SANDALI AHŞAP GEMİ MAKET KİTİ

0.0 Puan - 0 Yorum
Kategori
Stok Kodu
TRS1601
Fiyat
1.937,50 TL + KDV
2.325,00 TL

Demonte ahşap maket (kit).

Teknik özellikler
Ölçek: 1:16 
Uzunluk: 443 mm
Yükseklik:  mm
Genişlik:  mm 

Gerekli Malzemeler

Yan Keski
Maket bıçağı
Çekiç
Cımbız
El Matkabı
Yapıştırıcı
Boya veya vernik
FırçaModel 

Tarihçe:
Ayvansaray sandalı yada halk arasında bilinen adı ile olta sandalı, 1950'li yıllardan beri gerek Marmara'da, gerek İstanbul boğazında balıkçıların kullandığı bir sandaldır. Bu tekneler ağ atımında, çaparide ve gece lüks lambası ile lüfer avında halen kullanılmaktadır.

Günümüzde Tuzla 'da imal edilen karadenizli ustaların yapmış oldukları bu sandalların yapım teknikleri, babadan oğula, ustadan çırağa geçen bilgiler sayesinde 1980'li yılların başına kadar şekil değişikliğine uğramamıştır.

İlk zamanlarda motorsuz olarak imal edilen bu sandallara ufak tadilatlarla motor takılmıştır.Tarımda kullanılanwisconsinvepancar motorlarbu sandallara uyum sağlamıştır. Böylelikle boğazın sert akıntısında bile motora hafif yol vererek akıntıya karşı belli noktada sabit durarak olta balıkçılığını daha rahat yapabilmişlerdir. Dümen yekesi üzerine geçirdikleri deri kayış ile de dümeni istedikleri şekilde tutabilmişlerdir.

 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
1/16 AYVANSARAY OLTA SANDALI AHŞAP GEMİ MAKET KİTİ TRS1601
1/16 AYVANSARAY OLTA SANDALI AHŞAP GEMİ MAKET KİTİ

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.